3 x waargebeurd

De overeenkomst tussen de laatste drie films die ik gezien heb is, dat ze alle drie gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Ik heb de films er niet echt op uitgezocht, maar terugkijken zie ik opeens de overeenkomst. Blijkbaar hebben die verhalen mijn interesse.

Lion  gaat over een Indiase jongen, die zijn familie kwijtraakt. na allerlei omzwervingen uit een weeshuis wordt gehaald en geadopteerd wordt door een Australische familie. Als hij volwassen is en er steeds iets knaagt aan hem door vragen over zijn afkomst ontdekt hij via Google Earth zijn dorp, waar hij nog vage herinneringen aan had. Zijn moeder kan hij dan weer snel in de armen sluiten.

The Birth of a Nation is de geschiedenis van slaven. Het harde en onrechtvaardige leven, dat zwarte mensen moesten leiden. De slaaf die leerde lezen en schrijven werd aanvankelijk de dominee. Hij kon tenslotte de bijbel voorlezen. Langzaam gaat hij zich al meer verzetten tegen zijn onderdrukker. Het gaat leiden tot opstand van de slaven.

A United Kingdom gaat over de koning van Bechuanaland (het huidige Botswana) die trouwt met een blanke Engelse vrouw. In 1947 zorgde dat voor veel verzet van familie en het leidde tot uitzetting uit zijn eigen land. Uiteindelijk zorgt deze koning ervoor dat er een democratisch gekozen leider komt. Hij was de eerste en ook zijn zoon is gekozen tot president in 2009. Zijn blanke moeder en vrouw werd helemaal opgenomen in de gemeenschap na aanvankelijke problemen. Zij waren een verlichtend voorbeeld in de wereld waar apartheid voor grote politieke problemen zorgde.

 

5 gedachtes over “3 x waargebeurd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s