Wormer aan de Zaan

Het verste punt van onze fietstocht was Wormer. Met het pontje gingen we over het Noord Hollands kanaal en daarvandaan naar natuurgebied ’t Twiske. Wind was er bijna niet en de zon scheen, dus vertrokken wij voortvarend in de korte broek. Door Oostzaan ging het verder naar de Zaanstreek. De Zaansche Schans lag op onze route, dus daar moesten we ons even al lopend tussen de toeristen begeven, voordat we door konden. Aan de Zaan bij Wormerveer liggen grote industriële gebouwen. In één ervan zat een restaurant met terras, dus daar zijn we even neergestreken, voordat we aan de terugweg begonnen. Terug richting huis verdween de zon. Toen waren we wat aan de dunne kant gekleed. Maar we zetten de spurt erin, want we hadden de wind in de rug. Dan krijg je het vanzelf warm. Voordat we het wisten hadden we 40 kilometer in de benen. Het begin is er van fietsconditie die ik graag wil opdoen voor onze vakantie.

5 gedachtes over “Wormer aan de Zaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s