Lopend naar Eye

Nadenkend over een variatie van wandelroute in onze eigen omgeving besloten we om naar Eye, het filmtheater in Amsterdam aan ’t IJ, te gaan lopen. Daarvoor moeten we eerst het Noord Hollandskanaal oversteken met de pont. Dit kanaal stroomt uit op ’t IJ. We hoefden dus alleen maar dit water te volgen, zo’n 11 kilometer. Leuk om het gebied eens wat grondiger te ontdekken. We rijden er altijd langs aan de overkant van het kanaal. Nu konden we de huizen eens op ons gemak van dichterbij bekijken. En daar staan wat pareltjes hoor.  Maar ook de natuur van het Ilperveld raakte af en toe tot aan de weg, waardoor we een glimp opvingen van de pracht van dit natuurgebied. Op het water was er ook allerlei reuring. En op het land tref je hier en daar nog hele landelijke tafereeltjes aan. De stad nadert en ongemerkt zit je in een stadse omgeving. En dan is daar al het IJ met het pont naar het Centraal Station. en met Eye als einddoel.In de film rustten we heerlijk uit en de bus bracht ons weer thuis.

14 gedachtes over “Lopend naar Eye

  1. Ik wist niet dat het daar zo mooi was! Daar wil ik deze zomer ook heen. Dat kan best makkelijk met de trein? Denk ik?
    Eindelijk je foto’s kunnen zien… ik krijg ze op mijn reader niet geopend, maar ben gewoon naar je site gegaan. Zonnige groet!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s