Tree of the day

Door de blog van Hermitage werd ik geattendeerd op het project Borealis. In DWDD heeft Jelle Brandt Corsius  vertelt over het project dat hij de komende 4 jaar aanpakt samen met fotograaf Jeroen Toirkens. Jelle vertelt bevlogen over zijn reizen naar de Boreale bossen; de uitgestrekte wouden, bestaande uit voornamelijk naaldbomen, in het noorden van Europa, maar ook in Azië en  Noord-Amerika. Iedereen heeft wel van de regenwouden gehoord en hoe ze bedreigt worden, maar van de Boreale bossen had ik ook nog nooit gehoord. Een filmpje laat het belang, ook van deze bossen zien; hoe ze de CO2 uitstoot tegen kunnen gaan, m.a.w. laten we elke boom koesteren. Bomen zijn belangrijk bij het tegengaan van de klimaatopwarming. We hoeven ze niet te knuffelen, maar we kunnen wel meehelpen om mensen bewuster te maken van het belang van bomen door ze onder de aandacht te brengen. Daar begin ik vandaag mee met deze ‘Tree of the day’. Een doodgewone boom vlak bij huis, maar elke boom telt!

8 gedachtes over “Tree of the day

  1. Ik heb naast mijn goudiep in de tuin sinds kort een kersenboom staan, morellen… Op de paar vierkante meter die ik heb staan toch twee bomen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s