Van moeilijke cadeaukaart tot jaarkaart

Hij was bijna verlopen. Ik wil een gekregen paard natuurlijk niet in de bek kijken, maar deze cadeaukaart bleek door mij moeilijk te verzilveren. Als je hem aan iemand cadeau  doet, die al een museumjaarkaart heeft, blijft er niet zoveel over waar je hem aan kunt besteden. Per stad is er een beperkt aanbod, ook voor theater. Voor mij zat er weinig bij wat ik toch al niet ‘gratis’ kreeg. Dit is dus een soort antireclame voor deze kaart.

Toch is het zonde om €50 niet te gebruiken, dus zit die kaart me al bijna een jaar op mijn nek. In Amsterdam valt de Hortus en De Meervaart als enige onder het aanbod, buiten de musea. Ik dacht lang om hem bij de Hortus te verzilveren door de entree en de lunch ervan te betalen. Bleek dat weer niet mogelijk. Bij het aanbod van de Meervaart zat niet echt iets waar ega en ik  allebei enthousiast van werden. De tijd ging dringen dus toen bedacht ik om mijn vriendinnen uit te nodigen voor de Hortus. Uiteindelijk lukte het om met één vriendin erheen te gaan. Als je dan boven de 65 bent kost die entree maar €5,-, dus dat zet nog geen zoden aan de dijk in het verzilveringsproces. Toch ging ik er vandaag heen en het bleek, dat ik wél een jaarkaart voor de Hortus kon kopen met de kaart. Dat abonnement loopt tot 15 mei 2018. Met nog een cadeautje uit de cadeaushop van de Hortus erbij is de kaart nu helemaal besteed. En nu ben ik hartstikke blij met deze jaarkaart. Ik kan zomaar even, zo vaak als ik wil, de prachtige tuin binnen wandelen om de mooie planten te bekijken in al hun groeistadia het hele jaar door en dat dan weer op de foto te zetten, natuurlijk. Ook kan ik de exposities zien, de vlinders in de vlindertuin bewonderen en wat al niet meer.Vandaag was ik er dus ook en ik vond het er prachtig, zowel buiten……. als binnen in tropische of woestijnkasHet smaakt naar meer, dus is dit vast niet de laatste blog over de Hortus in Amsterdam.

14 gedachtes over “Van moeilijke cadeaukaart tot jaarkaart

  1. Op die wijze is het inderdaad wel lonend. Ik heb jaren een jaarkaart gehad van de kasteeltuinen in Arcen. Altijd leuk als je je even aan het bedenken bent wat je wil gaan doen in je vrije tijd.

    Like

  2. Ik vind cadeaubonnen of dit soort kaarten simpelweg geld met een (flinke) beperking. Tegenwoordig neem ik ze niet meer aan. Zoiets verdwijnt anders bij mij diep in een la en ik ga zeker niet de moeite doen er iets mee te kopen. Aan een ander geven wil ik net zo min, daar zou ik me voor schamen.

    Tijdens een vakantie ben ik wel eens een botanische tuin van Leuven in gelopen. De Hortus lijkt me ook zeker een bezoekje waard en als het zo uitkomt ga ik dat zeker doen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s