Zwischenahner Meer

Nieuwsgierig geworden naar de omgeving waar we zijn aanbeland, pakten we de ruilfietsen om wat van de omgeving te zien. Het was lekker warm (27 graden), zonnig weer met weinig wind, dus ideaal om te fietsen. Wat onwennig op de vreemde fietsen gingen we even aan bij een fietsenmaker in Edewecht. We zijn er uitermate goed geholpen. Wij in gebrekkig Duits, hij in moeizaam Engels, maar we kwamen eruit. De fietsenmaker kreeg er al meer lol in om te ontdekken wat wij nou wilden. Leuke ontmoeting.Ons doel was om naar het Zwischenahner Meer te gaan. Dat bereikten we na twee uur fietsen. We hadden een langzamer tempo dan thuis, de wegen zijn niet altijd goed geasfalteerd, er zijn ook veel kiezelpaadjes en als je op een iets drukkere weg komt, word je geacht om op het trottoir te fietsen. Het vraagt even aanpassen, maar we hebben heerlijk gefietst. We gingen het hele meer in de rondte. Natuurlijk hebben wij ook heerlijk aan de waterkant ons pauzemoment genomen net als deze mevrouw.Onderweg zagen we herhaaldelijk molens staan. Dat verwacht je dan weer niet hier.De rodondendron zie je heel veel. Als heg, hele tuinen vol. Het lijkt echt dé plant voor dit gebied. Wij treffen het, dat ze nu volop in bloei komen, dus dat levert wel fleurige plaatjes op.Verder zijn hier overal ‘Baumschule’ te vinden. Uitgestrekte landerijen vol met jonge bomen aanplant, ook buxus in allerlei verschijningsvormen. Aan de benamingen kon je al zien dat dit een veengebied is. Veel namen zijn er met ‘moor’en ‘fehn’. Toen we langs een turfstekerij kwamen, keken we dan ook niet vreemd op. Zo’n fietsrondje van 60 kilometer geeft een aardig beeld van de streek.

10 gedachtes over “Zwischenahner Meer

  1. Pingback: Zoek | Sjannesblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s