Oldenburg

Wij zijn erg gecharmeerd geraakt van Oldenburg. Oud – en nieuwbouw zijn op een aardige manier met elkaar verweven. Uiteraard is er een koopgoot, maar daarnaast zijn er nog heel wat straatjes die authentiek aanvoelen. Gezellige terrassen in straatjes en op pleinen zijn er genoeg. Er is een universiteit dus is het een studentenstad. Dat zorgt in een stad voor leven in de brouwerij. Veel musea zitten in prachtige oude gebouwen, maar er zijn ook modern gebouwen’`a la Stedelijk museum. Het was ooit een ommuurde vestingstad. Daar is nog slechts de Pulvertum van over.De stad heeft grandeur. Dat heb je als er een Schloss is met Schlossplatz en een grote Schlossgarten.  Leuk om hier op fietsafstand een paar weken van te kunnen genieten.

3 gedachtes over “Oldenburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s