Wat groeit en bloeit

Na 200 km gefietst te hebben (verdeeld over 3 dagen) heb ik aardig idee van wat er zo groeit en bloeit op het land om Oldenburg heen. Naast bos en weilanden met sporadisch wat koeien, genoot ik van de uitgestrekte landerijen met rijtjes ingezaaid spul, waarschijnlijk mais. Later in het seizoen is dat zo allesoverheersend, maar nu vind ik die voorns een lust voor het oog. Zeker na een regenbui. In Niedersachsen zijn gebieden waar veel op tuinders gebied gebeurt. Zo zijn er heel veel Baumschulen. Het is een apart  gezicht als je daar langs fietst.

 

 

 

 

 

Ook zijn er rododendron kwekerijen.

Waarschijnlijk om de bloemenpracht beter te kunnen laten zien heeft men rododendron parken aangelegd. We fietsten er toch langs, dus gingen we even een kijkje nemen. Indrukwekkend is het aantal verschillende soorten. Ik had er geen notie van. De rododendron groeiden tussen de dennen- en sparrenbomen. Dat vond ik een verrassende, maar fraaie combinatie. Verder waren de struiken hier en daar tot bomen uitgegroeid.

11 gedachtes over “Wat groeit en bloeit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s