Wat groeit en bloeit

Na 200 km gefietst te hebben (verdeeld over 3 dagen) heb ik aardig idee van wat er zo groeit en bloeit op het land om Oldenburg heen. Naast bos en weilanden met sporadisch wat koeien, genoot ik van de uitgestrekte landerijen met rijtjes ingezaaid spul, waarschijnlijk mais. Later in het seizoen is dat zo allesoverheersend, maar nu vind ik die voorns een lust voor het oog. Zeker na een regenbui. In Niedersachsen zijn gebieden waar veel op tuinders gebied gebeurt. Zo zijn er heel veel Baumschulen. Het is een apart  gezicht als je daar langs fietst.

 

 

 

 

 

Ook zijn er rododendron kwekerijen.

Waarschijnlijk om de bloemenpracht beter te kunnen laten zien heeft men rododendron parken aangelegd. We fietsten er toch langs, dus gingen we even een kijkje nemen. Indrukwekkend is het aantal verschillende soorten. Ik had er geen notie van. De rododendron groeiden tussen de dennen- en sparrenbomen. Dat vond ik een verrassende, maar fraaie combinatie. Verder waren de struiken hier en daar tot bomen uitgegroeid.

11 thoughts on “Wat groeit en bloeit

  1. Schitterende foto’s van die rododendrons; jullie zijn precies op het juiste moment hier langs gefietst. Heb nog even gedacht toen ik die waterliefhebbers zag………..maar het zijn beelden!

  2. Kreeg het vroeger mn mond niet uit maar m’n oma had meer struiken in de tuin en dus oefende ze net zolang tot ik het kon. Wat een prachtige serie met die sierbomen erbij.

  3. Mooi! Lijkt veel op het Noord-Limburgse landschap waar wij zondag hebben gefietst: ook veel bos, landerijen, plantenkwekers (met name rozenkwekerijen in en rond Lottum) en bloeiende rhododendrons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s