Bloemen plukken

Het was negen jaar geleden vanwege allerlei omstandigheden een goede beslissing om te kiezen voor een appartement en afstand te doen van de tuin. Toch mis ik de tuin wel, zeker ’s zomers. Dat is ook één van de redenen dat wij aan woningruil doen. We proberen dan te ruilen met mensen die wél een tuin hebben. Dan kan ik in die vakantieperiodes mijn hart ophalen. Dat lukt wonderwel tot nu toe. Dit keer is de tuin wat groot uitgevallen. Het is een niet echt goed onderhouden landgoed. De eigenaresse is daarvoor té veel van huis. Daarom staat het gras nu vrij  hoog en er groeit veel ‘onkruid’ tussen. Maar dat heeft ook zijn charmes. Dus vond ik mezelf terug in het gras al madeliefjes plukkend. Het was lang geleden, dat ik dat deed. Je staat zo in de natuur, dicht bij de aarde. Klein leven in het gras, vogels fluiten boven je hoofd in de bomen. Herinneringen aan mijn kindertijd kwamen boven. Toen plukten we ook madeliefjes in de wei, maakten er bloemenkransen van voor op ons hoofd of maakten armbandjes of een ketting. Voor mama nam je dan nog een boeketje mee om in een klein vaasje te zetten. Hoe vredig kan het leven zijn. Nu ik toch bezig was plukte ik nog een flinke bos fluitenkruid langs de weg. Ik weet wel, dat morgen alles uitgevallen is, maar het is zo mooi……. voor even….

14 gedachtes over “Bloemen plukken

  1. Met je nagels een spleetje in de groene steeltjes maken, en de Madeliefjes dan aan elkaar haken…. Ja, VROEGER bleven de bermen nog lekker hoog. Hier in Midden-Limburg is alles al geschoren. Des te meer geniet ik via je blog van je mooie boektjes.

    Liked by 1 persoon

    1. somigen hier in Zuid-Limburg noemen ze madeliefjes meizoentjes. maar sommigen gaan als een gek grasmaaien als die lieve bloempjes de kop opsteken.Bij vrienden van mij hebben de buren het ongevraagd tijdens hun vakantie gedaan. “het zag zo a-scoiaal uit”.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s