Koelte aan de Maas

We stapten uit de airco-omgeving van de auto en het was alsof er een warme deken over je heen gelegd werd. In eerste instantie voelde het heerlijk, zo warm was het bij ons in Noord – Holland nog niet geweest. Maar na een paar uur wist ik weer waarom ik altijd zo’n hekel had aan de Limburgse warmte. Het is er hier meteen zo benauwd bij. We zijn voor een aantal dagen neergestreken aan de Maas in Maastricht. Waar kun je beter wat koelte proberen op te doen dan daar. Met de dreigende luchten, die hopelijk wat verkoeling gaan brengen, liep ik naar de Kleine Weerd. Het is een vrij nieuw natuurgebied pal naast het provinciehuis van Limburg. Hier noemen ze dat het Gouvernementsgebouw.Ik liep daar lekker in de wind en maakte foto’s van bloeiende plantenen de rondlopende dieren  De donkere luchten hielden het bij dreigen alleen.

6 gedachtes over “Koelte aan de Maas

  1. Ik heb hier in Zeeland ook al bloeiende stokrozen, gele en donkerrode, ben gek op die bloemen en er tros op dat die van zelf verzamelde zaden aangeslagen zijn.

    Is die grote foto in het midden een koningstoorts?

    Like

  2. Het was vanmiddag inderdaad alsof er een warme deken over ons neerdaalde… Vanaf het Gouvernementsgebouw tot aan Eijsden ligt wel meer mooie natuur.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s