Klimaatvluchteling

We hoorden het weerbericht en begrepen, dat het in de kop van Noord-Holland niet zo warm zou worden, als bij ons. Een mooie reden om daar dan de middag door te brengen. In Den Oever stond een nóg hardere wind dan bij ons, het was wat heiig en verder was de temperatuur van 21-22 graden heel aangenaam om te wandelen. Al gauw echter betrok de lucht, maar wij vonden het niet erg om het met een wazig zonnetje te moeten doen. We wilden juist verkoeling. Het wandelen tegen de wind in zorgde evengoed nog voor genoeg zweetdruppels. Het was eb en daardoor waren er maar weinig vogels te spotten. In een meertje achter de dijk stonden wat kluten. De kerk van Oosterland had een prachtige rand van stokrozen. Het staat zo mooi tegen die lichte stenen muur. De lucht werd raar donker. We moesten toch maar richting huis gaan, want de voorspelde buien uit het westen konden wel eens eerder komen dan gedacht. En inderdaad, goed en wel thuis konden we nog net de kussens uit de bank vissen, voordat de onweersbui losbarstte. De afkoeling was ook thuis een feit. We hoeven niet meer naar koelere oorden te vluchten.

7 gedachtes over “Klimaatvluchteling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s