Een druk wandelpad

We liepen  een flink rondje door de Schoorlse duinen. Het blijft een prachtig afwisselend natuurgebied. Opvallend vandaag was de aparte drukte op ons wandel/fietspad. Eigenlijk was het vrij rustig wat betreft fietsers en andere wandelaars, maar des te drukker met deze wegoverstekers. Ik ben zo benieuwd welke vlinders uit de rupsen zullen kruipen. Weet iemand het misschien? Vooral die groene (ongeveer 5 /6 centimeter lang) lijkt me zo bijzonder. Inmiddels weet ik via Waarneming.nl dat dit de rups is van de Hermelijnvlinder, een nachtvlinder, die hier vrij zeldzaam is.

Maar we vervolgden onze weg en weer moesten we opletten voor overstekers. Helaas is de foto op de verkeerde punten scherp, maar wel leesbaar. En inderdaad het duin was al ver over het fietspad heen gekropen.

13 gedachtes over “Een druk wandelpad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s