Trekvogelpad: Eibergen – Enschede (1)

In februari liepen we naar Eibergen en deze week gingen we dan eindelijk het Trekvogelpad helemaal uitlopen. Het beloofde twee dagen goed wandelweer te worden, geen regen en lekker zomers, maar nog niet te warm. En inderdaad waren het heerlijke loopomstandigheden, hoewel het de tweede dag wel benauwd werd. Bij Eibergen stapten we uit de bus en liepen we het boerenland in. We kwamen net te laat om een stierkalfje geboren te zien worden, maar hij lag op de grond en bij moeders zie je de navelstreng nog hangen. Zo mooi, de toon voor de dag was gezet.

 

 

 

 

 

Kilometerslang liepen we langs De Berkel, een kanaal, dat ooit dienst deed als handelsrivier. Nu kun je genieten van veel bloemenpracht zowel op het water als langs de kant. Dat trok  vlinders aan, die zo druk in de weer waren dat het niet lukte om ze te fotograferen. Er vlogen veel libellen en ik zag één kikker. Watermolens waren zowat de enige bebouwing, die we tegenkwamen. Links is de Mallumse watermolen en rechts de Oostendorper.

 

 

 

 

 

Op een gegeven moment lieten we het Berkelse kanaal los en doorkruisten meer het land, waar veel maisvelden staan, afgewisseld met weiland en hier en daar een boerderij.  De route voerde langs landgoed Het Lankheet. Op een ander moment zou een bezoek zeker de moeite waard zijn. Ze onderhouden het landgoed door te proberen de oude natuurwaarden te behouden. Wij liepen verder over het Haaksbergerveen en het Buurseveen, een van de laatste hoogveen gebieden in Nederland.Na 21 kilometer zochten we ons overnachtingsadres op, vlak tegen de Duitse grens aan richting Buurse.

4 gedachtes over “Trekvogelpad: Eibergen – Enschede (1)

  1. En alweer zo’n mooi stuk Nederland. Mooi stuk Nederland maar ook mooi op “de gevoelige plaat” vastgelegd!
    Toch altijd fraaie koeien, hè, die Lakenvelders met hun witte lakentjes.
    En in dit geval een kalfje erbij met een klein wit lakentje!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s