Trekvogelpad: Eibergen – Enschede (2)

Na een lekker ontbijt waren we om kwart voor 10 ‘on the road again’. We liepen door het Buurserzand, een heel mooi natuurgebied. Het staat bekend om de jeneverbessen, maar er groeien meer zeldzame planten en bloemen. Prachtige bosvennetjes om even van de stilte te genieten. Eén van de laatste zandwegen die we lopen voordat we het verstedelijkte gebied weer ingaan had een speciale naam, Eggelmorsweg.Intimi begrijpen waarom die naam mij opvalt.  We zagen nog een oude grenspaal staan, die vroeger een grens aangaf tussen de marken Usselo en Buurse.Bij het passeren van onderstaand bord hadden we nog 7 kilometer door de stad voor de boeg.Uiteindelijk zegen we neer op een terras midden in het gezellige centrum van Enschede. Daar vierden we dat we 414 kilometer gelopen hebben. In november 2015 startten we het Trekvogelpad, dat van Bergen aan zee naar Enschede voert. In 21 etappes, verspreid over de afgelopen 2 jaar, legden we die afstand af. Door deze wandeling krijg je een goed beeld van Nederland, de verschillende landschappen, maar ook andere gebruiken en gewoontes van de mensen die je ontmoet. Het was erg leuk om te doen en het smaakt naar meer!

9 gedachtes over “Trekvogelpad: Eibergen – Enschede (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s