Cornelis

Bij de opgang naar het strand van IJmuiden staat een borstbeeld van Cornelis Vreeswijk, zanger en liedjesschrijver. Mijn eerste reactie was, wat doet die man hier, uitkijkend over de zee? IJmuiden blijkt zijn geboorteplaats te zijn. In zijn jeugd heeft hij er gewoond, totdat de familie naar Zweden immigreerde. Daar is hij heel beroemd geworden en natuurlijk was hij in Nederland ook bekend met zijn liedjes. Ik had tenminste de hele tijd dit lied in mijn hoofd, nadat ik het beeld gezien had. 

8 gedachtes over “Cornelis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s