Een ander stukje strand

Meestal ga ik naar het strand bij Bergen en Schoorl ten noorden van het Noordzeekanaal. Nu ging ik samen met vriendin/excollega M. naar IJmuiden ten zuiden daarvan. Het zou geen stranddag worden in de zin van ‘op het strand liggen bakken’.  Dat was ook niet onze bedoeling. Wij wilden lekker uitwaaien, bijkletsen en lekker lopen. Het was er een uitgelezen dag voor.

Het klaarde helemaal op en dat leverde zonnige strandfoto’s op. Vanaf IJmuiden liepen we ongeveer 15 kilometer naar Zandvoort. Vandaar weer met de trein naar huis.

8 gedachtes over “Een ander stukje strand

  1. IJmuiden, toen ik klein was gingen we vanuit Amsterdam met de fiets naar IJmuiden, mijn ouders met allebei een peuter achterop en mijn zusje in een zijspan.
    Alle vijf broers en zusters van mijn vader gingen ook mee, met hun partners en kinderen, allemaal armoedzaaiers. Op de pont over het Noordzee kanaal werd gecontroleerd of alle fietsen een belastingplaatje hadden .Niet allemaal, dus mijn neefje en ik gingen terug met de losgemaakte belastingplaatjes en die werden bevestigd aan de fietsen van de andere ooms en tantes. In 1940 heeft de Duitse bezetter deze idiote belasting afgeschaft en hij is niet meer terug gekomen.

    Liked by 1 persoon

  2. Als geboren IJmuidense liep ik dat stuk vroeger met mijn ouders en broer met Dauwtrappen. Mijn vader reed de avond ervoor met de auto naar Zandvoort. Dan kwam hij met de trein terug. De volgende dag konden we dan na de wandeling met de auto terug. Mooie herinneringen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s