Ochtelijke ontmoeting 12

De laatste ‘Ochtelijke ontmoeting’ was van maart 2016. Vanaf 2013/2014 had ik regelmatig ’s morgens vroeg, op weg naar mijn werk, een ochtelijke ontmoeting. Sinds mijn pensionering, mis ik mijn werk totaal niet,  maar wel de vroege fietstochtjes, inclusief het maken van foto’s op zo’n rit. En natuurlijk kun je altijd zelf vroeg op de fiets stappen, maar dat is er nog niet van gekomen, tot vanmorgen. Ik stond vóór half 7 op. Ik keek uit het raam en zag mistflarden, met een vale zon net boven de horizon. Ik  was niet meer te houden! Het was heerlijk, zowat alleen op de wereld heb ik in de polder foto’s gemaakt. Dit keer was de ontmoeting niet zozeer met een dier (op wat verre koeien na), maar mijn hernieuwde ontmoeting met het prachtige landschap op ‘mijn’ weggetje in het vroege ochtendlicht. Voor je het weet heeft de zon de mist alweer laten verdwijnen. Er verandert zoveel , zo snel in de vroege uurtjes, magisch! Als je wil weten welke ontmoetingen ik nog meer had in de afgelopen jaren, dan kun je in de kolom hiernaast bij ‘zoeken’ de term ‘ochtelijke ontmoeting’ intypen. Dan kun je ze allemaal achter elkaar lezen.

7 gedachtes over “Ochtelijke ontmoeting 12

  1. Die verstilde morgens zijn zo mooi. Maar ik ben niet zo flink dat ik zo vroeg opsta. Rond acht uur is mij vroeg genoeg. Maar de rit naar school mis ik ook nog wel eens. Het heeft wel iets, vroeg op pad gaan in de zomer. In de winter vond ik het een crime.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s