Het zijn maar draden

Chiharu Shiota maakte de installatie ‘Uncertain Journey’. Van te voren had ik er al foto’s gezien, maar ik was toch onder de indruk toen ik daar, in het Noordbrabantsmuseum in Den Bosch, in de zaal stond, die helemaal volhing met in elkaar geweefde draden, als een soort rood spinnenweb. In een film had ik de kunstenares horen uitleggen, dat ze met die draden, van 2000 bollen rode wol, wilde aangeven, hoe elk mensenleven verweven is met andere levens. De bootjes geven stabiliteit aan van de levensreis. Ik vond het erg mooi om eronderdoor te lopen en vanuit allerlei hoeken weer andere effecten te zien, die door het samenkomen van de draden onstaan waren. Een heel fotogeniek schouwspel. Ik kon mijn hart ophalen. Chiharu heeft ook ander werk gemaakt, dat ook te zien is in deze overzichtstentoonstelling. Ik beperk me hier tot de draden. Indrukwekkend!

13 gedachtes over “Het zijn maar draden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s