Kunst en kruithuis

Een dagje Den Bosch, samen met mijn zus, had behalve Chiharu Shioti nog meer verrassingen in petto. Weliswaar van een heel andere orde, maar ook in het Stedelijk museum van Den Bosch was een verrassende tentoonstelling. Bart Hess noemt zich liever modeontwerper dan kunstenaar. Hij experimenteert veel met materialen op het menselijk lichaam. Veel van de performances, die hij erover maakt circuleren in de vorm van video of film. Het is fascinerend om zijn werk te zien en te ondergaan. Datgene wat tastbaar in het museum stond mocht je echt aanraken en bevoelen. Veel was gemaakt van latex. Bart Hess is al bekend vanwege zijn fotoreportage van Lady Gaga in een door hem ontwikkelde slime dress.Na het museumbezoek wandelden we nog door de stad. We kwamen uit bij ’t Kruithuis. Een zeshoekig gebouw uit de 17e eeuw, dat voor van alles dienst heeft gedaan nadat het kruit verschoten was. Het is nu in gebruik als tentoonstellingsruimte voor plaatselijke kunstenaars. Prachtige plek daarvoor. We genoten van de expositie.

3 gedachtes over “Kunst en kruithuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s