Open monumentendag

Een schip als monument! In Purmerend kon je een aantal oude schepen bezoeken op de open monumentendagen. Ik ging aan boord op de skûtsje van Erik. De schipper woont al jaren op het schip, dat een vaste lig-plek heeft in Purmerend. ’s Zomers zeilt hij er de zee mee op naar Engeland en Zweden. Het schip, de Nooitgedacht,  is ruim 100 jaar oud. Hij voer met ons een stuk het Noord Hollands kanaal op met motorkracht. Terug werd het zeil gehesen en voeren we op de wind. Wat een leuk intermezzo van de middag! Aan wal werden er nog zeemansliederen gezongen, helemaal in stijl.

11 gedachtes over “Open monumentendag

  1. wat geweldig! Mijn vader (geb. 1910) heeft nog met zijn broer inhet NHkanaal gezwommen, wij kinderen zaten dan aan de kant te kijken. Gevaarlijk, vind ik dat nu, dat kanaal is vanaf de kant meteen diep.

    Like

  2. Wat super dat er ook een mogelijkheid was om mee te varen, dat geeft nog extra kleur aan zo’n dag! Je hebt een leuke foto gemaakt van die kinderen die keurig netjes in het midden van de boot zitten.
    Mooi altijd hoe ‘ambachtelijk’ dat varen is, op zo’n skûtsje!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s