Daar gaan ze……………..

In het blad ‘Naar buiten’ van Staatsbosbeheer las ik vorige week een artikel over de trekvogel en alle vliegbewegingen die vogels maken. Doordat er veel onderzoek naar gedaan wordt, niet alleen met het waarnemen door vogelaars, maar ook met satellietzenders en dataloggers, weten we er steeds meer van. Nu wordt niet alleen bekend waar ze heen vliegen of waar ze vandaan komen, maar ook hoe ze dat doen. (route, snelheid, reisduur enz.) Je hebt zomervogels en wintergasten en doortrekkers. Ik ben geen vogelaar, maar ik kan me voorstellen, dat als je er echt mee bezig gaat, het heel interessante materie is. Toen ik vandaag op mijn fietstocht een boel ganzen-gegak hoorde en even later hele groepen zag wegvliegen, kan ik alleen maar denken: Daar gaan ze weer…………………. Verder ontbreekt mij de kennis over waarheen ze gaan en ik kon ook niet goed zien welke soort gans het was, jammer. Maar het wordt weer druk in de lucht de komende tijd.

6 gedachtes over “Daar gaan ze……………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s