Onverwacht bezoek

Er stond niets op de agenda. Dan wil ik nog wel eens lekker in mijn ochtendjas blijven lopen, lekker krant lezen, kopje koffie erbij. Heerlijk. Maar toen ging de telefoon. ‘Zijn jullie thuis?’ ‘Al in de kleren?’ Ja, wel thuis, maar nog niet in de kleren. Het blijkt een vriend uit Maastricht te zijn, die hier even aankomt tijdens een fietstocht, die hij maakt door Nederland. Die laat je natuurlijk niet bij de deur staan, want ja, daar stond hij al. Deze vriend houdt er erg van om iedereen te verrassen met zijn komst. Omdat hij het is, vind ik het niet erg, dat ik nog in mijn ochtendjas was. Het is even schrikken, maar toen was het even erg leuk. Daarbij had ik kunnen bedenken, dat hij een dezer dagen langs zou komen, want ik had op Facebook gezien, dat hij aan zijn fietstocht begon. Eigenlijk hou ik wel van onverwacht bezoek!

10 gedachtes over “Onverwacht bezoek

  1. Ik hou er ook van. Dan hoef je je op voorhand ook niet druk te maken over wat er wel of niet in huis is om te eten/drinken. Eigenlijk is het toch ook raar dat iedereen zich moet aankondigen tegenwoordig? Zo heb ik dat thuis vroeger nooit gezien. Het is eigenlijk pas sinds ik in Nederland woon dat ik het zo heb ervaren, maar ik vrees dat het niet aan het land ligt, maar dat het ondertussen overal zo’n gewoonte is geworden. Iedereen is druk-druk en heeft geen tijd voor spontane binnenwaaiers.

    Liked by 1 persoon

  2. Onverwacht bezoek vind ik erg leuk. Ik baal altijd erg als iemand langs is geweest en dat ik dan net niet thuis was. Altijd genoeg eten in huis, want als je afgelegen woont kun je niet gauwgauw naar een winkel. En een ochtendjas heb ik niet. 🙂

    Liked by 1 persoon

  3. Ik belde ooit plompverloren aan bij Emigrant in Marburg. Gelukkig was ie thuis en anders maar niet. Dat is mijn risico. We kenden elkaar alleen via het internet en ik had ‘m ooit daarop gewaarschuwd. 😉 Via zijn mailadres had ik al veel eerder z’n woonadres gevonden.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s