Herfst snuiven

Dochterlief en ik wilden vandaag wel eens zien hoe herfstig het bos al is. Hier thuis is er weinig bos. Om een goed beeld te krijgen gingen we met de trein naar Bussum- Zuid. Van daaruit maakten we een NS-wandeling:  een rondje langs Gooise Lusthoven’.  De wegwijzering is deels aangegeven met bordjes van NS-wandeling en een gedeelte moet je het hebben van het goed lezen van de routebeschrijving. Het viel nog niet mee om de goede route te vinden met al die bospaadjes. De formuleringen waren af en toe bar slecht. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat we ook een stuk probeerden af te snijden. Toen moesten we zonder tekst, alleen met het kaartje zoeken waar we de route weer konden oppakken. Afijn, we zijn weer bij het station teruggekomen, maar wel een goed uurtje later dan in de bedoeling was.

 

 

 

 

 

Al met al een heerlijke middag in het bos. Gezellig bijgepraat met de dochter en ondanks het dwalen, toch trots dat we zo goed kaart konden lezen en ons konden oriënteren. Met name ikzelf laat de weg meestal voor me uitzoeken. Zelf doen is zeker zo leuk. De tocht voorde door het Goois natuurreservaat ‘Franse Kamp’,  over landgoed Spanderswoud en Bantam Bantam. We zagen buitenplaatsen liggen zoals Schaep en Burgh met het theehuis ”t Capitool’. (bekend van radio en tv) en landhuis Boekesteyn. In het dorpje ‘s-Gravenland staken we even op. Dit was het verste punt voor ons vandaag. Kortom een gevarieerde wandeling van 12 kilometer, waar we hier en daar wel al een lichte herfsttooi zagen, maar ook nog veel groen.

5 gedachtes over “Herfst snuiven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s