Rondom Valkenburg

We (manlief, broer en schoonzus) startten bij kasteel Oost met onze middagwandeling. We liepen niet heel veel kilometers, maar afgezien van één pauzemoment onderweg, hebben we toch de hele middag  rondom Valkenburg gelopen.De zon liet zich niet zien, het was erg somber, maar droog. Er was zo goed als geen wind en het was totaal niet koud. Prima wandelomstandigheden, dus. We volgden een breed pad langs de Geul, waar we de St. Jans bron passeerden. We kwamen uit bij het hele bekende punt “de drie beeldjes”, waar we richting kasteel Shaloen gingen. Nadat we ons een stuk echte Limburgse vlaai goed hadden laten smaken op het terras aldaar, vervolgden we de wandeling. We zagen Gen Hoes liggen,  weer zo’n authentiek Limburgse kasteelhoeve. In deze streek zijn veel gebouwen opgetrokken uit mergel, dat ze hier uit de grond haalden.Aan de voet van de heuvel, die we omhoog moesten naar het bos, passeerden we een wegkapelletje, ook zo typerend voor de streek. We slingerden omhoog en omlaag door het bos, waar de bomen nog niet heel erg in herfsttinten kleurden. Uiteindelijk kwamen we aan bij de Wilhelminatoren. Daar daalden we af naar Valkenburg. Toch klommen we al snel weer een trap op naar de ruïne van het kasteel, die altijd zo hoog uittorend boven de stad. Het was te laat om de overbijfselen nog goed te bezichtigen, maar het terras is al leuk om naar alle kanten over Valkenburg uit te kijken.

14 gedachtes over “Rondom Valkenburg

 1. Het is toch kasteel Schaloen? Je waant je gewoon in het buitenland. Eigenlijk is Limburg ook buitenland, vind ik. Qua mensen, qua dorpen, qua natuur, qua alles. Zullen we het maar verkopen aan de Vlamen? 🙂

  Like

 2. Samen met mijn man kijk ik na de lunch naar jouw blog, waarover ik hem vertelde. Jij geeft echt een prachtige dwarsdoorsnede van ons land, met -kennelijk- als basis ons Limburg. Heel mooi! Het zou geweldig zijn om al die uitstapjes en wandelingen van jou na te doen. Doe je wel eens iets anders dan lopen/fietsen??

  Liked by 1 persoon

  1. Naar mijn idee wandel en fiets ik de laatste tijd veel te weinig. Omdat ik altijd loop te fotograferen lijkt het alsof ik zoveel wandel, denk ik. Limburg is voor mij terug naar mijn roots, ik laat ook regelmatig iets zien uit Noord Holland, toch? Wat ik leuk vind om jou te melden, nu je zo reageert op mijn blog: met het genealogisch onderzoek dat ik aan het doen ben naar mijn voorouders, heb ik ontdekt, dat ík 8 generaties terug voorouders heb in Horn. Hoe vind je dat?

   Like

   1. We hebben het over eind 1600, begin 1700. Abelis Albertus Timmermans trouwde met Maria Veugelears of Vogelers. Hun kinderen duiken weer op in Neer. Ik hoop nog nauwkeuriger informatie te vinden, zoals geboortedatum en beroep en zo.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s