Regionaal Historisch Centrum Limburg

Nu ik me gestort heb op het stamboomonderzoek van mijn familie is het een logische stap om naar het Regionaal Historisch Centrum Limburg in Maastricht te gaan. Alle gegevens, voor zover bekend, uit heel Limburg heeft men daar verzameld in 18 km archiefmateriaal. Ze zijn gehuisvest in een voormalige kloostercomplex van de Minderbroeders met historische bijgebouwen. Alleen om daar al eens te kunnen rondlopen was al een feestje. Ze hebben het prachtig functioneel gemaakt. Helaas mocht mijn fototoestel niet mee in de studiezaal, dus ik kan alleen de buitenkant laten zien. Ik begon mijn onderzoek met het doorzoeken van doop- en huwelijksregisters uit Kessel en Maasbree om meer te weten te komen van de geboorteplaats van mijn betovergrootvader. O.a. met microfiches kun je kijken naar de handgeschreven bladzijdes over je familieleden. Ik vond het fascinerend. De tijd vloog voorbij, maar helaas heb ik nog niet meer gevonden dan een ander geboortejaar van mijn betovergrootvader van mijn moeders kant. We hebben het over het jaar 1809.

Ik ben in het bezit van een bezoekerspas en zal zeker nog vaker een bezoek brengen aan dit prachtige centrum.

7 gedachtes over “Regionaal Historisch Centrum Limburg

  1. Ha, jij ook. Mijn man is daar al een hele tijd mee bezig. Hij vindt dat allemaal heel boeiend. Maar hij doet bijna alles op de computer. Handig dat alles in één gebouw zit, een goed gebruik van zo’n klooster trouwens.
    Succes met je zoektocht en mocht je wat vragen, doe het gerust, hoor.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s