Liefde is aardappelen

Met vriendin B ging ik naar het filmhuis in De Balie in Amsterdam. Het is een klein filmzaaltje met krakende stoelen, niet echt een bioscoop met de nieuwste snufjes. Dat mocht de pret niet drukken. We zagen een prachtige documentaire film van documentaire maakster Aliona van der Horst. Haar moeder is Russin en zij filmt haar zoektocht naar het leven van haar moeder met haar zussen ten tijde van Stalin. De aanleiding is het ouderlijk huis van de moeder, dat verdeeld moet worden onder de drie erfgenamen, Aliona zelf, een nicht en een neef. Het heeft een prachtig tijdsbeeld opgeleverd en ook een inzicht in het harde bestaan in Rusland toentertijd. Hoe ze verteerd werden door honger en angst. Heel indrukwekkend!

 

3 gedachtes over “Liefde is aardappelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s