De Keizersgracht

We hadden met onze zoon afgesproken in een Amsterdams café. Maar eerst maakten we een stadswandeling, voor de gezelligheid en voor de broodnodige beweging. We liepen over de Nieuwmarkt richting de Amstel. We kwamen precies terecht tussen het wachtende publiek voor de aankomst van Sinterklaas, maar al snel waren we bij het begin (of einde) van de Keizersgracht. Die wilden we helemaal aflopen om weer bij station en bus terug te komen. Zon en regen wisselden elkaar af. Dat leverde aparte taferelen op.  Niet geheel toevallig lag Café Brandon aan de Keizersgracht, dus daar kwamen we vanzelf langs.

Het is één van de vijf oudste kroegen van de stad. Rond 1624 was hier ’t schaft hok voor de bouw van de Westerkerk. Daar keken we inderdaad op uit.

En wat voor een oud bruin café was dit! Alles was inderdaad oud en versleten. Schilderijtjes en foto’s aan de muren leken daar al een eeuwigheid te hangen. Het behang had zijn beste tijd gehad. Het interieur was samengesteld uit afgedankte stoelen en fauteuils en als toppunt lag op tafel een rood pluche kleed. Schijnbaar heeft niemand de moeite genomen om de zaak eens op te pimpen. Misschien moet je dat ook niet willen en zal dit de charme van het bruine café wel zijn.

In ieder geval hadden wij een paar genoeglijke uurtjes met elkaar in de gezellige huiskamer van het café.

9 gedachtes over “De Keizersgracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s