Het Zweedse warenhuis

Wat is dat toch wat vrouwen zo aantrekt aan Ikea en mannen zo afstoot. Ik spreek natuurlijk niet over alle vrouwen en mannen, maar wel over een heel aantal dat ik ken. Een enkele keer moet je echt naar Ikea omdat je hoopt en weet, dat ze daar het meubel of de verlichting hebben, die je zoekt. Met een heel gerichte boodschap wil manlief nog wel mee gaan. Dan weet ik al, dat we niet de hele pijlenroute door de winkel gaan volgen en ik moet ook nergens stilstaan, want dat is niet zo goed voor ons huwelijk. Nee, rechtstreeks ernaar toe, inpakken en wegwezen. Oké, die ervaring ben ik inmiddels wel rijker, maar jammer vind ik het wel. Nu heb ik  vriendinnen, die soortgelijke ervaringen hebben met hun mannen. Dus gingen wij vandaag met een stel (zonder onze mannen) naar de  Zweedse meubelgigant.

De hele pijlenroute gevolgd, overal stilgestaan, gekeken, gevoeld en af en toe gleed er weer iets in zo’n gele tas. Eigenlijk hadden we niets nodig, maar ‘het kost geen drol’ zal vriendin C wel zeggen. Vóór de lunch deden we de toonzalen en na de lunch de huis- tuin- en keukenbenodigdheden. Heerlijk was het om eens zo uitgebreid en rustig alles te kunnen bekijken. Misschien meer gekocht dan nodig, maar ach, het gaat vast weer heel lang duren voordat we er weer eens heen gaan. En buiten was het grijs met miezer…………………………

10 gedachtes over “Het Zweedse warenhuis

 1. Ben er nog nooit geweest omdat het me te ver is. Ikea-spullen vind ik er vrij infantiel uitzien, dus dat trekt ook niet echt. Bij gewone meubel- en keukenwinkels loop ik hier in de buurt moeiteloos rond, maar dan wel graag alleen. Winkelen met iemand (m/v/i) vind in vreselijk. Ik kom dan met kromme tenen terug. Voor een supermarkt-, warenhuis-, bouwmarkt- of kringloopwinkelbezoek is dat niet anders.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik kom graag bij Ikea. Niet heel vaak, maar toch met enige regelmaat. Mijn man is, net als Sjoerd, een uitzondering. Hij winkelt graag en hier dus ook. Daarbij genieten wij altijd heel erg van de zeer goedkope broodjes worst, waar je zelf de mayo en de ketchup en de mosterd op kunt spuiten. Erg hè. Ja heel erg.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik zal toch weer eens gaan…….. het is al te lang geleden. Maar het gekke is dat ik er nog nooit iets gekocht heb. Toch vind ik het leuk om er een half uurtje rond te kijken. Langer wil ik nooit in welke winkel dan ook zijn. Iets met keuzestress en voor de voeten lopende mensen. 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Ik kan niet zeggen dat mijn man van winkelen houdt maar naar Ikea gaat hij wel mee en staat geduldig stil als ik iets wil bekijken. Ieder jaar komen we er wel een keertje en eten dan Zweedse balletjes en verbazen ons dan over de grote aantallen mensen die daar zitten te eten. Haha, even vergetend dat wij er ook zitten.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s