Noordermarkt

Op zaterdagmorgen nog vrij vroeg is er toch een speciale sfeer in de stad. Er is al wel overal bedrijvigheid, maar de mensenmassa’s ontbreken nog. Dat geeft lucht.

Op de Noordermarkt is het nog vrij rustig. De marktkooplui zijn nog bezig met het uitstallen van hun waren. Dat geeft een gezellig soort drukte. Ik was nooit zo erg van de markt, maar ik heb nu de Noordermarkt een paar keer bezocht en ik moet zeggen dat ik er erg van gecharmeerd ben geraakt. Op maandag zijn op deze markt antiek en snuisterijen gecombineerd met kleding. Op zaterdag neemt de biologische markt een grotere plaats in. Je wordt bijzonder goed geholpen door heel deskundige boeren, bakkers of biologische slagers. En wat een keuze aan groente, vruchten, fruit, kruiden en brood. Daarbij is de plek van de markt ook nog zo sfeervol aan de voet van de Noorderkerk.

En wie heeft er nou zo’n pashok bij de kledingverkoop?

 Kortom, we moesten er op tijd voor uit de veren, maar het was alleszins de moeite waard. Als ik er op loop- of fietsafstand van zou wonen, zou ik een regelmatige marktbezoeker worden. Nu gaat het voor mij toch een hele tijd duren voor ik er weer kom, hoewel ik met mijn vriendinnen vage plannen heb gesmeed om er met een bepaalde soort regelmaat toch iets vaker heen te gaan.

4 gedachtes over “Noordermarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s