Naar Den Bosch

Omdat ik nog een dag vrij-reizen te besteden had, leek het ons leuk om naar Den Bosch te gaan. Daar had ik nog een paar vragen over mijn voorouders te stellen in het Brabants Historisch Informatie Centrum. Alleen de plek waar het BHIC gevestigd is, is al een bezoek waard. Het zit in een gebouw op het Citadel van Den Bosch, zo’n oude vesting.Het was lang geleden, dat we de kathedraal bezochten. Het blijft een imposant gebouw, zowel van binnen als van buiten.De looproute voerde naar de kerststal. Dat was er eentje waar ze werk van gemaakt hadden. Je liep door landschappen met allerlei taferelen, met veel dierengeluiden van allerlei opgezette dieren, die er te zien waren, op de achtergrond. Door dorpsstraatjes liepen we, langs de herberg die vol was,om dan uiteindelijk bij de stal uit te komen, waar de kribbe nog akelig leeg was……………

Zo beginnen we al aardig in kerstsferen te komen.

8 gedachtes over “Naar Den Bosch

  1. O, ik wou dat ik ook in Den Bosch was. IK heb daar op de academie gezeten en had daar een prachttijd. Ik zou dolgraag die kerststallen eens zien maar het is zo ver en ik heb zo’n hekel aan lang in de auto zitten. Ze hebben er trouwens ook twee geweldige musea.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s