Huiswerk

De kerstvakantie is begonnen. Dat zeg ik als pensionado, die het hele jaar door eigenlijk vakantie heeft. Maar mijn kerstreces betreft de wekelijkse yogales. Om niet in een algehele staat van stijfheid te geraken, heeft onze yogadocente ons huiswerk meegegeven en wel ‘de vijf Tibetanen’. De laatste paar lessen hebben we die Tibetanen al geoefend, zodat ieder die daar behoefte aan heeft ze zo kan doen elke dag. Ik had  nog nooit van die Tibetanen gehoord, maar even Googlen leert, dat het een heel bekend begrip is in Yogaland. De op zich zelf staande oefeningen waren mij wel bekend, maar het gaat hier om deze combinatie van vijf.

Mijn inventieve lerares heeft voor al haar leerlingen een Kerstkaart gemaakt met als achterkant de Tibetanen; zelf getekend, voorzien van instructie.  De oefeningen hebben een uiterst vitaliserende werking op zowel de lichamelijke als de mentale conditie. Ze worden daarom wel de vijf verjongingsrituelen genoemd.

Met zo’n cadeautje ben ik toch gewoon aan mijn yoga-juf verplicht om elke dag mijn huiswerk te doen! En het is natuurlijk in mijn eigen belang, als het me lukt! Wie wil er nou niet jong blijven!

7 gedachtes over “Huiswerk

  1. Ik ken ze ook wel, maar bij oefening 3 krijg ik van het kijken ernaar al pijnlijke schouders en zonder juf kan ik het niet opbrengen. Van wandelen blijf je ook jong zeggen ze dus ik hou het daar maar bij 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s