De acht bergen

Dit boek is door DWDD terecht aangewezen als boek van de maand november. Ik heb tenminste genoten van dit prachtige verhaal over een vriendschap tussen een jongen die opgroeit in de stad en een boerenjongen uit de Italiaanse Alpen. Hun vriendschap bestrijkt hun leven lang. Ze zien elkaar jaren niet, maar ze blijven een band houden. Ook de familiebanden, de vader- zoon verhouding, het lot, over het leven, de liefde en de dood zijn indringend beschreven.

Ik heb me in die Alpen gewaand, zo mooi en filmisch waren de beschrijvingen van de natuur. Verder zette het verhaal je aan het denken over de verschillende manieren van leven van mensen. Wat doet het met iemand, die altijd op één plek blijft of iemand die de wereld over reist. Is het een beter dan het ander? Kortom, een boek met vele lagen, een aanrader!

5 gedachtes over “De acht bergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s