Ode aan de kerstkaart

Ik vind het erg leuk om kerstkaarten te krijgen. Ik gooi ze dan ook niet weg, als ik de kerstspullen ga opruimen. Ik bewaar ze om er kleine doosjes van te vouwen. Ik ben nu door mijn voorraad doosjes heen, dus ik kan weer aan de slag met de kaarten van dit jaar.

Maar er zijn een paar kaarten bij die verworden tot een soort collectors items. Van twee bevriende stellen krijgen we elk jaar een zelfgemaakte kaart. Elk jaar is de basis hetzelfde. Bij de een zijn dat twee getekende poppetjes met een toepasselijke spreuk. De oudste kaart, die ik kan traceren is van 1985. Er stond niet steeds een jaartal op dus het kan nog een paar jaar langer terugvoeren dan de 33 jaar, dat ik deze kaarten al spaar.

Bij de ander is een foto de basis en daarbij een toepasselijke spreuk, terugvoerend naar de foto. Om er een paar te noemen: Laat je niet kisten in 1994!, Een pittig 2015!, Veel energie in …. , Een evenwichtig ………Een sluitend ….. enzovoort. Ze lijken het hele jaar wel op fotojacht voor hun nieuwjaarskaart en elke keer weer zo origineel!

We kijken elk jaar weer uit naar deze twee kaarten. Zo benieuwd als we zijn, wat ze dit jaar te wensen hebben en hoe de wens verpakt is. Uiteraard ben ik blij met alle kaarten hoor, maar deze twee zijn net een beetje anders. Mochten jullie het lezen: bedankt lieve vrienden!

15 gedachtes over “Ode aan de kerstkaart

  1. maar jij bent een handige priegelaar dat wisten we allang! i ik bewaar ze ook, niet alleen de kerstkaarten maar ook de vakantiekaarten. dwz als ze er interessante tekst bijgeschreven hebben. Ik heb een schrijverige familie, dus in een uurtje rommelen in de oude kaartendozen rolt vaak een boeiende film over vroeger aan mijj voorbij.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s