Tegenstelling: Goed – kwaad

Mijn fotobijdrage voor de tegenstelling van deze week: goed – kwaad

Bij het zoeken naar een onderwerp voor een foto bij deze tegenstelling bleef mijn oog rusten op deze ets in mijn werkkamer van de Purmerendse kunstenaar Jan de Haan. Ooit heb ik een zoon van hem in de klas gehad. Tijdens een kunstproject heeft vader Jan de kinderen indertijd (ongeveer 36 jaar geleden)  op inspirerende wijze een inkijkje gegund in het bestaan van kunstenaar en in de techniek van het etsen. Deze ets heb ik er aan overgehouden. Ik weet niet goed wat ik er aan heb. Soms zet ik hem een tijdje weg, omdat ik hem zo somber en bevreemdend vind. Als ik hem dan terug in het zicht neerzet, kan hij me toch boeien, want steeds duikt er weer iets op uit dat lijnenspel. En ineens zie ik er de tegenstelling van goed en kwaad in. Hieronder nog een detail.

Meer uitvoeringen van deze tegenstelling kun je hier bekijken.

6 gedachtes over “Tegenstelling: Goed – kwaad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s