Darkest Hour

Na mijn klaagzang over een paar films heb ik nu weer eens een prachtige film gezien.  Darkest Hour speelt ongeveer in een periode van een maand. Vlak nadat hij premier van Groot-Brittannië is geworden, moet Winston Churchill een allesbepalende beslissing maken. Sluit hij een vredesverdrag met de nazi’s of gaat hij vechten voor zijn idealen?  De loop van de geschiedenis is wel bekend, maar nu zag je op indrukwekkende wijze, waar die mensen voor stonden: het land overgeven aan de vijand of doorvechten met als gevolg dat je beslist over leven of dood van vele landgenoten. Ik was onder de indruk van de acteerprestaties en hoe ze zo’n kort tijdsbestek uit de hele WO II in een mooi verhaal hebben gevat.

 

2 gedachtes over “Darkest Hour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s