’t Valkhof

De ruïne en de Karolingische kapel is alles wat er nog over is van een machtig kastelencomplex in Nijmegen. ’t Valkhof ligt op een uitkijkpunt hoog boven de Waal. Je ziet zelfs nu nog dat het vroeger in de Romeinse tijd een onneembare vesting moet zijn geweest. Zulke plekken zijn magisch en beeldschoon. Aangrenzend aan het parkachtige gebied ligt museum het Valkhof. Hun vaste collectie bestaat uit archeologische vondsten, oude kunst van Batavieren tot Romeinen, keramiek en streekgebonden schilderijen. Nieuwe tijdelijke tentoonstellingen waren in opbouw. Het museum ligt op een prachtig punt en het gebouw maakt daar goed gebruik van.

Een impressie van de vele schilderijen, die er van Nijmegen gemaakt zijn. De stad trok door de eeuwen heen al kunstenaars aan.

10 gedachtes over “’t Valkhof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s