Nijmegen, de stad

Ooit was ik er wel eens geweest, maar de stad Nijmegen had toen weinig indruk gemaakt. Des te meer keek ik er nu van op. De winkelstraat is net als overal, maar er is een stuk, dat ‘de oude stad’ heet. Daar liggen nog hele authentieke straatjes, mooie oude gebouwen op het centrale plein en de prachtige Stevenskerk. In Nijmegen is veel gebombardeerd tijdens de oorlog, dus zie je overal ook vrij lelijke inbrei locaties, maar gelukkig kun je de oude geschiedenis hier en daar nog terugzien, zoals bijvoorbeeld bij de stadsomwalling en ’t Valkhof. Het is tenslotte de stad van Mariken van Nimwegen en Karel de Grote. Er zijn veel hoogteverschillen in de stad, wegen die naar de rivier leiden en de rest van de stad die hoog ligt. Dat maakt het tot zo’n sfeervol geheel. En daarbij die stoere brug over de Waal………………Echt de moeite waard om eens te bezoeken.

6 gedachtes over “Nijmegen, de stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s