Rivier

Nog pas geleden stond ik mijmerend  aan de Maas in Blerick (bij Venlo). Doordat ik mijn genealogisch onderzoek naar mijn familie zo goed als in kaart heb, weet ik nu, dat de voorvaderen van mijn moeders kant bijna allemaal in de buurt van de Maas woonden. Met woonplaatsen als Blerick, Kessel, Neer, Belfeld, Horn, Beesel, Grubbenvorst en Maasbree kun je niet ontkennen, dat ‘wij’ aan de rivier woonden. Ik hou erg van rivierlandschappen, toch een kwestie van roots? Deze week is het thema bij Stuureenfoto ‘rivieren’, dus ik zet ‘mijn rivier’ de Maas in de spotlights.

Andere rivieren zijn te bekijken bij Stuureenfoto.

7 gedachtes over “Rivier

  1. Tot hoever ben je terug kunnen gaan? Mijn voorvaderen van vaderskant hebben vooral in Elsloo en Stein gewoond, arm en katholiek- tot ineens rond 1650 een Hoogduits hervormd predikant opduikt als voorvader. Hij blijkt een Maasschipper te zijn geweest. Maasschippers vervoerden bouwmateriaal en soldaten van Luik naar Dordrecht. Ze pasten hun geloof aan zodat ze zoveel mogelijk konden verdienen. de opportunisten….
    Nou ben ik de draad natuurlijk kwijt, want zijn voorvader kan uit elk dorpje of iedere stand langs de Maas komen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s