Op weg naar Hadrian 3

Het was de dag voor de ultieme test van onze regenkleding. We kwamen naar Engeland om te wandelen en juist vandaag stond de langste etappe op de planning. Helaas werd er alleen maar regen voorspeld. Gelukkig stond er weinig wind en er viel een gestaag miezerig regentje. Dus gingen we toch op pad, getooid in regenpak met paraplu. Het was weer eens wat anders. Sommige paden waren onbegaanbaar, dus kozen we af en toe voor een verharde parallelweg. Ik had grote bewondering voor mijn ega, die geweldig kaart kan lezen en ons zo toch een prachtige wandeldag bezorgde. We zagen stukken van de Hadrian Wall, maar helaas had ik geen regenjasje voor mijn camera, dus die bleef veel onder de cape, wat de fotoproductie natuurlijk verminderde. Het kruis langs de weg markeerde de ingang van het pad naar Beavan Fields op de heuvel. We lieten het even links liggen, want we hadden al genoeg door prut gebaggerd. De route ging verder over een verharde weg.

Bij Chollerford bezochten we het ‘Chesters Roman Fort and Museum’. Het museum is dus eigenlijk een vindplek van een Romeinse nederzettingen. Indrukwekkend wat die Romeinen gebouwd hebben. En hoe goed de strategisch ligging is uitgekozen.Aan de rivier hadden ze hun badplaats en hoger gelegen woonvertrekken van het fort en paardenstallen. Ze hadden goed uitzicht over het dal met nog meer uitzichtpunten her en der verspreidt in het land.de zogenaamde ‘Turrets’

Binnen in het museum waren nog archeologische vondsten te bewonderen, veel altaren, sieraden en kleinere gebruiksvoorwerpen, gevonden op deze plek en in de omgeving.

13 gedachtes over “Op weg naar Hadrian 3

  1. Ondanks de regen heb je toch nog veel mooie foto’s gemaakt. Wat hebben die Romeinen toch veel indrukwekkends achter gelaten. Het lijkt me een schitterende tocht, echt iets voor ons. En…was jullie kleding bestand tegen de regen?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s