Op weg naar Hadrian 2

Vroeg in de ochtend kwamen we met de boot aan in New Castle. De trein bracht ons naar Hexham. Dat zou de uitvalsbasis voor de komende dagen worden. Het was somber weer, maar nog droog, dus we begonnen snel aan de verkenning van het eeuwenoude stadje. Centraal ligt de Abdij, met rondom prachtige parken, zoals je dat alleen in Engeland ziet, voor iedereen te gebruiken.

Van binnen is de abdij heel apart vanwege zijn vele zijvleugels en nissen en een middeleeuwse trap.

Hexham is een lieflijk, typisch Engels stadje. Startplaats voor menig wandelaar van de Hadrian Wall. Nu zitten we nog net voor het wandelseizoen, dus is het vrij rustig overal, wat ook wel met het weer te maken kan hebben.

Na een paar miezerige uurtjes werd het gelukkig weer droog en konden we nog even een wandeling in de omgeving van Hexham maken. Hier wat sfeerbeelden van het vroege voorjaar, koeien met kalfjes lopen al in de wei, de uitzichten, niet helemaal helder, maar zelfs de natheid had zijn schoonheid.

17 gedachtes over “Op weg naar Hadrian 2

  1. Wat een prachtige foto’s je treft de sfeer helemaal. Ik ben scheel van jaloezie…..ik zal er wel nooit komen.Weet je dat de Romeinse soldaten die aan Handrian’s wall lagen voor een deel Tungri waren, Kelten uit Tongeren, er is ergens nog een gedicht gevonden van een Tungri die daar in de koude mist bivakkeert en heimwee heeft naar de groene heuvels van zijn vaderland. Maar zo erg was het niet, BBC 4 wijdde laatst een uitzending aan Hadrian’s wall, bij recente opgravingen en door luchtkarteringen blijkt er een uitgebreid stedelijk leven omheen hebben bestaan waar een modern vakantiekamp niet aan kan tippen..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s