Dwalen door Utrecht 3

We genoten tijdens onze stadswandeling van mooie doorkijkjes. Zo’n Domkerk op de achtergrond doet het altijd goed.

Ook in Utrecht, net als in Amsterdam, staat Atlas, die de wereld op zijn schouders torst, op een dak. Ooit is er een Nederlandse paus geweest, de in Utrecht geboren paus Adrianus. Hij liet een Paushuis bouwen in de stad, maar helaas heeft hij er zelf nooit gewoond, want hij werd al na één jaar pausschap vergiftigd in 1523. Het huis en zijn standbeeld herinneren aan hem.

Als je langs de Singel blijft, kun je de stad in de rondte lopen. Wij liepen tijdens deze wandeling af en toe een stukje erlangs. Zo kwamen we bij een authentieke stadsmuur met erbovenop de Utrechtse sterrenwacht.

Van een heel andere orde zijn de zogenaamde 7 straatjes, een echte arbeidersbuurt. De huizen zijn gebouwd voor de arbeiders van de sigaren – en de suikerfabriek. Kleine huisjes, waarin vroeger grote gezinnen woonden in best wel armoedige omstandigheden. Nu is het een schilderachtige buurt, waar het leuk wonen is.

 

 

 

 

 

Mijn conclusie, na deze prachtige stadswandeling: ‘Wat een leuke, mooie en veelzijdige stad”. Dank aan de gidsen, die ons op al die mooie plekken brachten.

12 gedachtes over “Dwalen door Utrecht 3

    1. Inmiddels staat m’n laatste Utrecht-stukje ook online en heb ik er een kaartje bij gemaakt. Het lijkt er op dat jullie vooral in de zuidkant van de binnenstad hebben gelopen. Daar ben ik deze keer niet geweest. En waarschijnlijk liepen jullie er op een andere (minder zonnige) dag, waardoor we elkaar niet tegen konden komen.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s