Dwalen door Utrecht 2

Achter de Dom was een prachtig oud hoekje met veel historie. Een kanunnik bouwde hier zijn optrekje als een soort vesting. Het verhaal, waarom je bewoners van Utrecht beledigd, als je ze Utrechtenaren noemt, komt hiervandaan. Er staat een standbeeld van Francois Villon.

J en M, onze gidsen, wisten niet waarom dat beeldje hier stond van deze Franse dichter en vagebond.  M en ik herinnerde ons hem nog wel uit de Franse lessen van de middelbare school. Zijn gedichten/liedjes met soms ook schunnige teksten, waar onze  leraar Frans gniffelend van genoot. Even op zoek op internet stuitte ik op een filmpje waar dezelfde vraag gesteld werd: waarom staat dat beeldje hier, midden in Utrecht?

3 gedachtes over “Dwalen door Utrecht 2

 1. Je suis Francois, dont il me poise
  Né de Paris emprès Pontoise,
  Et de la corde d’une toise
  Sçaura mon col que mon cul poise.

  ‘Ik ben Jacques en dat maakt me bang,
  Ik kom uit Parijs uit de rue du Val,
  En door een touw van een el lang
  Weet mijn hals straks wat mijn kont wegen zal.’

  ‘Ik ben Jacques’, zegt de man nog een keer. ‘Jacques du Jardin.’

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s