Helen

Mijn schilderlessen zitten er op. Met spijt in het hart ga ik weg bij Helen, mijn lerares. Ze heeft mij op heel inspirerende wijze laten kennismaken met verschillende teken -en schilder-technieken, zodat ik zelf thuis ermee verder kan. Zoals veel mensen, roep ik  altijd, dat ik niet kan tekenen (en dat is ook zo). Toch vind ik het leuk om te doen. Ik hoef heus geen succesvolle kunstenaar te worden. Het gaat mij om de bezigheid zelf, je heerlijk kunnen verliezen in het maken van iets. Met wat kennis van materiaalgebruik gaat dat iets makkelijker. De afgelopen maanden werd ik op de maandagmorgen helemaal uit mijn comfortzone gehaald en heb dingen nagetekend en gemaakt, die ik niet voor mogelijk hield dat ik het zou kunnen. Ik kan het dan ook niet echt. Alles wat ik maak, houdt bij mij een primitieve uitstraling. Mijn laatste werkstuk is daar een uitgesproken voorbeeld van. De bovenste foto was het stilleven, dat als onderwerp moest dienen: een echte stinkende vis op een Italiaans bord. 

Dit is wat ik ervan gemaakt heb, geschilderd met acrylverf. Ik noem hem ‘de zwevende makreel’.

Ik moet en kan nog veel leren!

13 gedachtes over “Helen

  1. Leuk! Ik begrijp hoe moeilijk je het vindt, toen ik het jaren geleden deed, zo’n schildercursus, vond ik het ook heel moeilijk. Toch heb ik het een paar jaar gedaan, want het was toch telkens weer een uitdaging om er wat van te maken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s