Schilderles

Om 10 uur begon mijn eerste schilderles. Ik ben niet erg creatief, maar ik heb ervaren, door af en toe wat te rommelen met verf, hoe ik me er totaal in kan verliezen. Het is dan heel rustgevend en ontspannend. Helaas word ik belemmerd door onkunde over materiaalgebruik. Hier in het dorp kwam een kunstenares wonen en zij wilde een schilder-cursus opzetten. Dat was ideaal voor mij, lekker dichtbij huis en de cursus kan helemaal op maat gemaakt worden. Dus moest ik vanmorgen aan de bak. Eigenlijk was het een oriëntering op de mogelijkheden van de verschillende soorten materiaal. We begonnen met een collage van papier, waarbij getekend kon worden met houtskool en vervolgens konden we er overheen schilderen met acrylverf of erbij tekenen met oliepastel. Ik moest uit mijn comfortzone, want ik had geen overzicht, waar ik eigenlijk mee bezig was. Een kwestie van goed kijken, wat doet het materiaal en je dan laten leiden door je ingeving, een echt creatief proces, onbelemmerd, alles is goed. Erg moeilijk vind ik dat. Ergens zit er toch altijd een stem in je hoofd, die zegt ‘ze zullen het wel stom vinden wat ik doe’. Het doel van mijn schildercursus is om dat stemmetje in mijn hoofd kwijt te raken. Alles wat ik ga leren en maken is voor mijn eigen plezier. Ik hoef er niets meer mee te bereiken, ik zie wel hoe het gaat en hoe ik het ervaar.

10 gedachtes over “Schilderles

  1. Ik begrijp helemaal hoe je je voelt. Heb dat ook bij mijn fotografielessen. “Ze zullen mijn foto’s wel weer stom vinden.” En dan vind ik fotograferen duizend keer makkelijker dan schilderen! Zo knap dat je je daar aan waagt. Ik zou er echt niks van bakken. Maar je gaat vast heel veel leren en ook heel erg leren durven! Dat laatste is in het begin al helemaal het belangrijkste.Succes!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s