Marskramerpad: Leiden – Wassenaar

We lopen het Marskramerpad niet altijd in chronologische volgorde. Zo hadden wij de twee etappes richting kust bewaard voor de wat warmere dagen. Het zou rond de 21 graden worden en dat leek ons geschikt om één etappe te doen. De start was in Leiden bij het station. We werden getrakteerd op een prachtige wandeling dwars door de stad. Blakend in de zon maakte Leiden wel indruk. Wat een mooi stadje toch. Ik maakte een foto van De Rapenburg. Vanaf een rondvaartboot in de gracht ving ik op, dat hier ergens de prinsessen Beatrix en Irene woonden tijdens hun studententijd. Niet verkeerd daar. 

Uiteindelijk kwamen we via parkachtige omgeving helemaal buiten de stad. Niet lang, want daar doemde Voorschoten al op met zijn imposante nieuwbouwwijken, maar ook met een sfeervolle oude kern rondom de kerk.

Het laatste stuk liepen we over landgoederen met name landgoed De Horsten konden we goed bekijken. We moesten weliswaar ieder een euro entree betalen, maar dat was de rustige wandeling door bossen en percelen van De Horsten wel waard. Wel toevallig, dat wij op de dag van de Koningsspelen op scholen wandelden over landgoed De Horsten, waar villa Eikenhorst al jaren het domicilie van onze bijna jarige koning is. daar zagen we niets van. Wel leuk was de seringenberg, helaas was de helling vol seringen nu nog niet in bloei.

 

 

 

 

 

 

Een enorme fijne tussenstop voor een theepauze was theepaviljoen De Horsten op het landgoed.

Aan de rand van Wassenaar stopte deze etappe na 18 kilometer. We namen de bus  terug naar station Leiden.

7 gedachtes over “Marskramerpad: Leiden – Wassenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s