Marskramerpad: Wassenaar – Scheveningen

Met het aanhoudende mooie weer wilden we de nog openstaande etappe van het Marskramerpad naar zee lopen. We startten in Wassenaar, middenin een woonbuurt. Al snel sloegen we af, omdat we bordjes van ‘de landgoedroute’ moesten volgen. De parkachtige omgeving deed het landgoed Pauw eer aan. Langs een vijver met een pootje badende vrouw

liepen we door naar het volgende landgoed.  Het is een soort groenstrook, uiteraard met veel bos, die bekend staat om zijn landgoederen en buitenhuizen. Backershagen en Wiltzang zijn namen die passeerden. Villa De Eikenhorst van onze koninklijke familie ligt ook in dit gebied. Daar kwamen we de vorige etappe dicht in de buurt.

Ongemerkt liepen we vanuit Wassenaar Den Haag binnen. Aan de rand ligt Paleis huis Ten Bosch. Eerst zagen we mooie lanen aan de achterkant van het paleis.

Met een indrukwekkend monument.

Bij de oprijlaan van het toekomstige optrekje van onze koninklijke familie werd druk gewerkt, dus ik durfde niet goed dichterbij te komen voor de foto.

Zo kwamen we aan bij het Centraal station. Wat een Sky Line!

Onze route voerde door het centrum, langs de highlights zoals het Binnenhof, Vredespaleis, plein 1813. Ik was nog nooit op het Binnenhof geweest, dus dit hiaat is ook weer opgevuld. Wat een mooie stad, dat Den Haag. Ik ga er zeker nog eens terug om alles nog beter te bekijken. Wij wandelden door en bereikten Strand Noord in Scheveningen. Ook indrukwekkend om dat Kurhaus

en de pier

Het was een prachtige wandeling, maar dit keer zonder uitgestrekt open boerenland, het was nergens stil, de zoem van een drukke weg was nooit ver weg en er waren ook steeds mensen om ons heen, niet echt druk, maar we waren niet alleen.  Dit was ook wel eens leuk.

Deze etappe van het Marskramerpad is de eerste of de laatste, net wat je wilt. Wij lopen dit lange pad niet chronologisch. Nu we dit stuk ook gelopen hebben zijn we in totaal van Scheveningen naar Achterveld gelopen. We moeten nog de Veluwe doorsteken, maar daar voorbij hebben we al van Klarenbeek naar Deventer gedaan. Het gaat verder richting Duitsland, dus nog heel wat etappes te gaan, heerlijk vooruitzicht!

10 gedachtes over “Marskramerpad: Wassenaar – Scheveningen

  1. De badende vrouw doet denken aan die van Rembrandt van Rijn.
    OMD in Den Haag is ook leuk. Je hebt dan toegang tot de Eerste en Tweede kamer, de Ridderzaal en dit jaar ook de bibliotheek.
    Prachtige wandeling heb je gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s