Pieterpad: Rolde – Schoonloo

Bij de kerk van Rolde pakte we de wandeling weer op. Achter een mooie begraafplaats lagen op een veld twee grote hunebedden. Mooie combinatie van het eeuwenoude begraven naast de graven uit onze tijd.

Wij volgden tijdens deze etappe een oud treinspoor. Rails waren weg, maar er bleef een prachtig wandelpad over. Het was een bosrijke etappe, waar de sporen van de regenperiode nog wel zichtbaar waren, maar het was niet meer zo’n geploeter als eerder deze week.

We lazen in ons wandelboekje dat deze Drentse bossen ooit waren aangeplant ten behoeve van stutpalen voor de mijnbouw in Zuid-Limburg en andere industriële doelen. Er is momenteel behoorlijk wat schade van omgewaaide Lariksen door de laatste stormen. Men vervangt ze steeds meer voor loofbomen, die beter blijven staan.

Uitrusten aan de rand van een paardenbloemen-wei is genieten!

Het Schoonlooërveld is een natuurreservaat met heide en vennetjes. prachtig met het jonge groen van het opkomende riet.Vlak voor Schoonloo, het eindpunt (19 km) voor deze dag, staat een informatiebord in het bos. Je verwacht iets over de natuur, maar dit was van een andere orde, wel toepasselijk op deze dagen in mei.

6 gedachtes over “Pieterpad: Rolde – Schoonloo

  1. Zo mooi daar in Drenthe! In zo’n soort bos voor de mijnbouw wonen wij en inderdaad die bomen zijn nu oud en niet meer erg stormbestand. Ze werden ook te dicht bij elkaar geplant zodat ze niet echt sterk uitgroeiden. Bij elke storm sneuvelen er kruinen en zelfs hele bomen. Ik hou soms mijn hart vast.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s