Pareltjes onder de veldbloemen

Als kind liep ik met mijn broer samen naar school. Als we de weg over waren gestoken en een heuvel op waren geklommen volgden we een klein paadje langs een korenveld tot bij school.  Daar zag ik dan tussen het gele koren de prachtige blauwe korenbloemen staan, bijna altijd in het gezelschap van klaprozen en margrieten. Nog altijd gaat mijn hart sneller kloppen bij het zien van deze veldbloemen. Mijn herinnering is wel romantisch gekleurd, want ik kan me de gang naar school alleen maar herinneren met mooi weer en de wuivende korenvelden.

Tegenwoordig zie je deze bloemen nog zelden in het wild. Zeker margrieten worden ingezaaid en de anderen zie je ook vaak in zo’n ingezaaide strook met allerlei veldbloemen. Ik heb deze parels van bloemen maar eens extra op de foto gezet. Ik heb ze allemaal gezien de afgelopen weken, dus voor mij is het nu zomer.

16 gedachtes over “Pareltjes onder de veldbloemen

 1. Wat leuk, wat woonden jullie mooi. Toen is de interesse, zeker bij je broer voor bloemen, vast ontstaan.
  ik herken associaties. Hier de Magnolia, Goudenregen en Clematis in bloei en ik kijk altijd uit naar de 1e Grutto’s. In Frankrijk, de klaprozen en vlinders als Koningspages en Kolibrivlinders (heb ik hier ook gezien), dan is het lente/zomer.
  Vanuit mijn jeugd, aan de rand van Amsterdam, herken ik het niet, maar we gingen naar de Veluwe en zagen daar zwijnen met jongen en herten. Dat zijn toch mooie zoete herinneringen.
  Hier heb ik wat Korenbloemen in een pot gezaaid, iets voor jou? Niet wild, maar toch…

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig, kan ik ook zo van genieten. Een aantal jaren geleden hadden ze een heel veld ingezaaid met deze mooie bloemen. Dat was ergens tussen Merkelbeek en Brunssum, vlak langs de grote weg (N276). Levensgevaarlijk want automobilisten reden langzamer of stopten om die bloemenpracht te bewonderen. Was dus maar eenmalig, dat inzaaien ….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s