Zwoele avondwandeling

Overdag was het te warm, maar in de avond zou er toch wel afkoeling komen? Dan is een rondje lopen in eigen omgeving wel fijn. Nou, die afkoeling kwam niet. Ik nam mijn jasje helemaal voor niets mee. Maar het was wel een mooie wandeling. Het leek wel of we na de vakantieperiode weer met nieuwe ogen naar ons eigen gebied keken.

We liepen over de dijk langs de Purmerringvaart naar de Monnickendammerbrug. Je loopt hoog en het is genieten van de ruimte en de weidsheid om je heen. Bij de schapen, die graasden langs de dijk vroegen we ons af, waarom het ene schaap zo’n rode kop heeft en het andere niet. Het zullen toch geen verbrandingsverschijnselen zijn?

 

 

 

 

 

Verder signaleerden we nog wat bouwwerken bij sommige boerderijen, waarover later meer. Opeens waren we getuige van een moord. Vlak voor onze neus pakte de buizerd een jonge merel uit de lucht. Hij klemde hem vast onder zijn poten op de grond, maar het beestje leefde nog. Wat kan die natuur ook gruwelijke taferelen opleveren.

Gelukkig ging de zon mooi onder.

9 gedachtes over “Zwoele avondwandeling

  1. Mooi Nederland! En ja gruwelijk in de natuur. We zullen er maar niet bij stilstaan dat dat niet alleen in de natuur is. De mooie zonsondergang maakte die enge ervaring dan toch wel weer goed. Arm mereltje.

    Geliked door 1 persoon

  2. Als onze kat vroeger met een vogel of muis in zijn bek naar binnenkwam, vond ik het beestje ook een dag lang niet sympathiek…Heerlijk zo’n avondwandeling en zo leuk om je eigen omgeving weer eens met frisse blik in je op te nemen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s