Straatfotografie

Het is een heel avontuur om voor straatfotograaf te spelen. Het is een opdracht van mijn fotocursus om een straatfoto te maken. Ik moet er echt voor uit mijn comfortzone. Een foto is pas geschikt als je jezelf voor de foto-objecten durft te stationeren en in het zicht van iedereen een foto maakt. In deze tijd van veiligheid boven alles, ligt het nog eens zo gevoelig om mensen op de gevoelige plaat vast te leggen. Eerst toestemming vragen haalt vaak de spontaniteit weg uit een beeld. Eigenlijk ben ik liever de onzichtbare fotograaf, die onopvallend een plaatje schiet. Maar zo kom ik niet aan een geschikte uitvoering van mijn opdracht.

Deze foto, op straat in Freiburg, illustreert mijn poging. Ik ben onopvallend gaan zitten tegenover een paar jeugdige zwervers met hun hond. Ik keek de andere kant op maar had mijn camera gericht op het onderwerp. 

Ik schrok later van de blik in de ogen, die ik ook gevangen had.

13 gedachtes over “Straatfotografie

 1. Oja, ik vind het ook altijd zo genant om op straat een foto te maken. Ik doe maar net alsof ik een toerist ben. Deze dame op jouw foto heeft je door, zo te zien. Maar het is een prachtige momentopname geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, dit blijft moeilijk, ook voor mij. Meestal vraag ik het en eigenlijk is het dan een kwestie van blijven praten met je onderwerp, dan heb je de meeste kans om een ongedwongen foto te schieten. Mooie opname!

  Like

 3. Ik ben nog heel wat blogs achter, maar hier valt natuurlijk direct mijn oog op :).
  Een prachtige foto, zeker ook door jou in spiegelbeeld te zien, knap gedaan.
  Als je daar na naar de hond had geïnformeerd had je vast meer foto’s mogen maken.
  Zij denkt dat het om de hond gaat en in Frankrijk merkte ik dat ze dan ook blij zijn met een fooitje.
  Ik vraag het bijna altijd, mijn ervaring is dat ze niet snel poseren. Soms wel, maar dan zijn het ijdele typetjes, ook leuk.
  Je hebt veel geleerd op de cursus. Leuk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s